• Slávik Slovenska

            Dňa 24.4.2024 sa uskutočnilo školské kolo 32. ročníka speváckej súťaže žiakov v interpretácii slovenskej ľudovej piesne Slávik Slovenska.Vypočuli sme si rôzne ľubozvučné ľudové piesne a tešíme sa, že naši žiaci majú zmysel pre zachovávanie ľudových tradícii.

          • Vybíjaná - kvalifikácia do krajského kola

            Dňa 19.4.2024 sa zúčastnili naše dievčatá kvalifikácie do krajského kola vo vybíjanej v Ružomberku v hale CVČ T-18. V regionálnom kole sa „pobili“ so žiačkami Evanjelického gymnázia J. Tranovského z Liptovského Mikuláša. Tento súboj vyhrali naše dievčatá v pomere vybitých hráčok 18 : 11. Srdečne im gratulujeme a prajeme veľa športového šťastia v krajskom kole v Žiline.

            Mgr. Janka Bobáková

          • Oznámenie o zápise do MŠ na školský rok 2024/2025

            Riaditeľstvo ZŠ s MŠ  Liptovská Osada oznamuje, že v zmysle § 59 ods. 2 zákona  č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov je zápis detí na predprimárne vzdelávanie na školský rok 2024/2025 od  1. – do  8. mája 2024  v čase  od 8,00 – 15,00 hod. na základe písomnej žiadosti zákonných  zástupcov  dieťaťa.

            Žiadosť o prijatie dieťaťa (čisté tlačivo) si môže rodič prevziať v MŠ, stiahnuť na webovej stránke školy, alebo  priniesť vlastnú. Žiadosť podpísanú oboma rodičmi  spolu s potvrdením o zdravotnej spôsobilosti  dieťaťa  od detského pediatra rodič odovzdá na adresu MŠ. Žiadosť je potrebné  priniesť osobne, poslať poštou, e-mailom najneskôr do dňa zápisu. Rodič k zápisu prinesie k nahliadnutiu rodný list dieťaťa. Rozhodnutie o prijatí  dieťaťa do MŠ vydá riaditeľ školy najneskôr do 30.06.2024.
                                                    
            Kontakt: p. Dudáková - č.t. 0915/405800,  e-mail: dudakova60@gmail.com

            Prijímame:

            •  deti, ktoré majú plniť povinné predprimárne vzdelávanie  (PPV – deti do 31.8. dovŕšili  5 rokov),
            •  deti, ktoré patria do našej spádovej MŠ  v Liptovskej Osade,
            •  deti, ktoré k 31.8. dovŕšili  štyri roky veku.


            Ďalej prijímame :

            • v prípade záujmu zákonných zástupcov deti,  pre ktoré nie je naša MŠ spádová (ak sú kapacitné možnosti),
            • deti, ktoré k 31.8. dovŕšili tri roky veku,
            • deti mladšie ako tri roky – ak to umožňujú kapacitné možnosti MŠ a sú vytvorené vhodné
              personálne, bezpečnostné   podmienky (napr. ak má dieťa zvládnuté základné hygienické návyky
             osvojené primerané samoobslužné činnosti v obliekaní, jedení a pod.
            )

             

          • Vybíjaná - okresné kolo

            Dňa 9.4.2024 sa naše dievčatá zúčastnili okresného kola žiačok vo vybíjanej v Ružomberku v T-18, do ktorého sa prebojovali cez kvalifikáciu. Šesť základných škôl bolo rozdelených do dvoch skupín po troch, v ktorých sa hralo systémom každý s každým. Ďalej sa postupovalo podľa úspešnosti. Začalo sa hrať o 6 a 5miesto, potom o 4 a 3miesto. Vo finále, v ktorom doslova vládla atmosféra ako na majstrovstvách sveta,  sa  športovo pobili práve naše dievčatá s dievčatami z Likavky, a tento boj dotiahli až do víťazného konca. Nechýbali emócie, dravosť, ani slzy šťastia. Týmto im srdečne gratulujem, a prajem veľa šťastia v kvalifikácii do regionálneho kola.

            Mgr. Janka Bobáková

        • Pytagoriáda - okresné kolo
          • Pytagoriáda - okresné kolo

            9.4.2024 sa uskutočnilo okresné kolo matematickej súťaže Pytagoriáda. Zo šiestich účastníkov boli traja úspešní riešitelia – Miroslav Okál, Katarína Štrbáková a Aneta Králiková – všetci žiaci z 3.A triedy. Všetkým patrí veľká gratulácia a snáď sa im bude takto dariť aj v budúcnosti.

             

          • Futbalový oddiel - POZVÁNKA!!!

            Obecný športový klub Tatran Liptovská Osada

            Milí rodičia.

            Ak sa vaše dieťa rado hýbe, či kope do lopty, prípadne sa chce športovo rozvíjať pod vedením kvalifikovaných a skúsených trénerov, prihláste svoje dieťa na futbal. Nový futbalový oddiel v Liptovskej Osade pod záštitou OŠK TATRAN hľadá najmenšie futbalové nádeje.

             

            Začíname: NEDEĽA(17.3.2024) o 14.00 hod.

            Miesto: Telocvičňa ZŠ Liptovská Osada

            Kategória: predškoláci a žiaci I. stupňa ZŠ

             

            Organizačné info:

            Všetky potrebné informácie budú podané na prvom stretnutí.

            Deti nech si prinesú športové oblečenie a čisté tenisky (halovky).

            Doprovod rodiča na prvú hodinu nutný!

            Kontaktná osoba: Michal Mydliar(0907 569 398)

             

            POĎ HRAŤ FUTBAL !

          • Športové aktuality - vybíjaná

            Dňa 6. 3. 2024 sa naše dievčatá zúčastnili kvalifikácie okresného kola vo vybíjanej žiačok v ŠH T18

            v Ružomberku. Svoje sily si zmerali vzájomných zápasoch 3 školy – ZŠ sv. Vincenta Ružomberok,

            Gymnázium Š. Moyzesa Ružomberok a naša škola. Víťazstvo a postup do okresného kola si vybojovali

            naše dievčatá, ktorým gratulujem a prajem veľa šťastia v OK.

             

            Janka Bobáková

          • Futbalový krúžok 1. stupeň

            Už druhý rok sa v utorok stretávame s mladšími žiakmi v našej telocvični pri zdokonaľovaní herných činností vo futbale. Práca v telocvični je zameraná na techniku práce s loptou a súčinnosť družstva pri udržaní lopty počas zápasov. Okrem toho je cieľom vedieť hrať v kolektíve a viesť ich k čestnosti. Počas krúžku okrem samotného futbalu  nie je núdza o množstvo zaujímavých cvičení, ktoré rozvíjajú žiakom pohybové zručnosti- kruhový tréning, práca na fitloptách, florbal, cvičenia na výdrž, rovnováhu a koordináciu.

            Hlavným cieľom krúžku je ale – JEDNOZNAČNE – prispieť k radosti z hry, z pohybu a v radosti, že deti čas strávili so svojimi kamarátmi.

            Mgr. Zuzana Veselovská

          • Experimenty na hodinách v triede 5.A

            Jednoduché experimenty a pokusy predstavujú jeden zo spôsobov ako žiakom lepšie, výstižnejšie a zrozumiteľnejšie priblížiť procesy a javy prebiehajúce v prírode. Naši piataci si mali možnosť vyskúšať zostrojiť vlastné sopky, imitovali ničivú silu vĺn tsunami, pozorovali ako „plávajú“ litosferické dosky, ako vzniká dážď, či ako sa zaznamenáva sila zemetrasenia. S úsmevom na tvári, učivo hravo zvládli.

            Mgr. Zuzana Veselovská

          • Ľudské telo - SZŠ M.T.Schererovej

            Dňa 28.2.2024 nás opäť navštívili študentky Strednej zdravotníckej školy M.T. Schererovej, aby predstavili žiakom anatómiu ľudského tela formou prednášky a praktických cvičení. Precízne pripravené jednotlivé stanovištia a pomôcky zaujali všetkých žiakov. Ďakujeme študentkám a ich učiteľkám za ďalšie zaujímavé aktivity so žiakmi. Tešíme sa na budúcu spoluprácu.

          • ŠKD - Beseda s poľovníkom

            Dňa 7. 2. 2024 sa v ŠKD uskutočnila Beseda s členom Poľovníckeho združenia SOKOL Liptovská Osada s p. Veselovským.Beseda bola veľmi zaujímavá, p. Veselovský si so sebou priniesol rôzne ukážky parohov, lebky zvierat, ukážky ihličnatých a listnatých stromov. Deti sa aktívne zapájali a beseda sa stretla s ich veľkým záujmom. Popoludnie bolo veľmi poučné, ale aj zábavné.Vychovávateľky ŠKD