• Uvítanie detí do života

            27.11.2022 sa v našej obci uskutočnilo krásne podujatie - Uvítanie detí do života. Pre rodičov a bábätká si pripravili program predškoláci z materskej školy, šiestačky, ôsmaci a deviataci. Deti z materskej školy sa predstavili so scénkou, šiestačky zaspievali uspávanku a ôsmaci spolu s deviatakmi si nacvičili scénické pásmo doprevádzané gitarou. Na záver aj zatancovali. JK

             

          • Predvianočná atmosféra

            Milí rodičia. Po 2 rokoch „covid prestávky“ sa k nám do školy opäť vráti VIANOČNÁ ATMOSFÉRA vo forme vianočných trhov spolu s programom. Žiaci v škole spolu s triednymi učiteľmi, alebo na výtvarnej výchove vyrobia kopu krásnych vianočných predmetov. Penize z predaja si nechajú v triednom fonde a počas roka ich vedia využiť na veľa spoločných aktivít. Každý rok prispeli aj mnohí rodičia svojou aktivitou a z domu pre svoje triedy priniesli mnoho krásne vyrobených predmetov, koláčov, medovníkov,.... Rodičia, ktorí by chceli pomôcť a zapojiť sa aj tento rok - každá pomoc je vítaná. Rodičovské združenie aj vďaka vyzbieraným 2 % z daní nám tento rok prispelo každej triede sumou 10 eur na nákup materiálu.

            TEŠÍME SA NA VŠETKÝCH a veríme, že prostredníctvom tejto školskej akcie sa priblížime k tradíciám sviatkov pokoja a vytváraniu pozitívnej predvianočnej nálady.

          • Helloween - ŠKD

            Posledný deň pred jesennými prázdninami sme ukončili HELLOWENSKOU DISKOTÉKOU. ŽIaci v rôznych maskách súťažili, tancovali a spievali celé poobedie. Navštívili nás aj deti z MŠ, ktoré sa taktiež zapojili do tancov. Už teraz sa tešia na ďalšiu zábavnú akciu v ŠKD.

          • Testovanie pohybových predpokladov žiakov 1. a 3. ročníka.

            V stredu 26.10 sa v našej škole uskutočnil testovanie pohybových predpokladov žiakov 1. a 3. ročníka. Cieľom projektu testovania pohybových predpokladov žiakov je informovať rodičov o stave pohybových predpokladov dieťaťa v porovnaní s deťmi, ktoré boli otestované v rámci celého populačného ročníka v SR. Zároveň poradiť/nasmerovať deti na športy, kde môžu uplatniť vrodené predpoklady. Túto službu rodičom štát poskytuje bezplatne. O výsledkoch testovania budú rodičia informovaní prostredníctvom osvedčenia, ktoré získajú všetci žiaci.

          • Mobilné planetárium

            Dňa 25. októbra 2022 sme zažili hravou a zábavnou formou vzdelávanie v oblasti astronómie a prírodných vied v mobilnom planetáriu. Mobilné planetárium prinieslo premietanie vzdelávacích filmov na planetárnej kupole a to priamo u nás v telocvični. Vnútri kupoly sa vystriedali všetky triedy. Žiaci pri projekcii ležali na žinenkách, čo zážitok z projekcie ešte viac umocnilo.

            Ďakujeme za finančný príspevok všetkým rodičom a aj mamičkám z RZ, ktorých finančný dar nám pokryl náklady na dopravu, keďže planetárium k nám prišlo až z Nitry

          • Mesiac úcty k starším

            Aj tohto roku deti a žiaci zo ZŠ s MŠ v Liptovskej Osade pozdravili starších spoluobčanov so svojím programom.Deti z materskej školy  pripravili tanček a  pesničky, žiaci z 1. a z 2. oddelenia školského klubu sa predstavili s  tancom a piesňami a zahrali tiež   na rôznych hudobných nástrojoch,   šiestaci zaspievali ľudové piesne. Deviataci a ôsmaci si pripravili scénku spolu s ľudovým tancom na motívy novely Tri gaštanové kone.