• Informatická súťaž iBobor

            V dňoch od 6.11 do 10.11 prebehla na našej škole medzinárodná informatická súťaž iBobor. Žiaci riešili zaujímavé úlohy z oblasti informatiky aplikované v reálnom živote. Úspešným riešiteľom gratulujeme a budú odmenení pekným diplomom.

            ÚSPEŠNÍ RIEŠITELIA:

            Kategória DROBEC:

            1. Bibiána Kmeťová – 48 bodov

            Kategória BOBRÍK:

            1. Dominika Hajdáková - 96 bodov
            2. Liliana Kolpáková - 96 bodov
            3. Nina Hlbočanová - 92 bodov
            4. Kristína Markovičová - 92 bodov
            5. Nikol Králiková - 84 bodov
            6. Miroslav Žilka - 84 bodov
            7. Matej Málik – 78 bodov
            8. Tadeáš Pavol Štandel - 75 bodov
            9. Lenka Bôriková - 72 bodov
            10. Rebeca Šavrtková - 68 bodov

            Kategória BENJAMÍN:

            1. Laura Koštialová - 65,33 bodov
          • Kvalifikácia OK vo florbale ZŠ

            Dňa 28. novembra sme sa s chlapcami florbalového krúžku zúčastnili na turnaji o postup do okresného kola vo florbale ZŠ. V našej skupine sme si zmerali sily so ZŠ Lisková a ZŠ Klačno Ružomberok. Chlapci si viedli dobre no do finále nepostúpili. Chcem chlapcov pochváliť za bojovnosť v zápasoch a celkovú disciplínu a za pekné hráčske výkony. Po turnaji sme doplnili energiu.

            Trénerka Lenka Mydliarová

             

          • Škola v prírode 2023/24

            Škola v prírode umožňuje deťom pobyt v prírode bez prerušenia výchovy a vzdelávania v priaznivom prírodnom prostredí. Takýto pobyt  naši štvrtáci a piataci spoločne s p. učiteľkou Jankou Bobákovou a p. vychovávateľkou Dáškou Bradiakovou strávili predposledný októbrový týždeň v rekreačnej časti obce Liptovský Ján v penzióne Liptov. Hoci vyšší dátum v kalendári nenasvedčoval priaznivosti počasia, nám však prialo. Veselosť, aktivita, priateľskosť nás sprevádzala celým pobytom. Spoločne sme sa snažili priaznivo zvládať odlúčenosť od rodičov, čo v niektorých prípadoch skutočne po prvý krát. Spoznávali sme prírodné prostredie zážitkovým učením. Navštívili sme Svätojánsku rozhľadňu, ktorá ponúkla výhľad na celú obec ale aj okolie. Krásne počasie umožnilo vidieť Veľký Choč, Šíp, Chleb, Liptovskú Maru, Liptovský Mikuláš... . Možnosť precestovať krížom celé Slovensko a navštíviť významné hrady a zámky, kaplnky za pár hodín nám ponúkol Park MINI SLOVENSKO. Potom na svojich izbách deti na základe vlastného pozorovania farebnej rozmanitosti zobrazili vo výtvarných produktoch. Aktívny pohyb, ktorý deti milujú, im umožnil vyblaznieť sa do sýtosti na ihriskách, preliezkach. Na chvíľu sa stali aj permoníkmi s čelovkami v Stanišovskej jaskyni , v jednej z najstarších jaskýň na Slovensku. Veľmi prístupným a vtipným výkladom sa dozvedeli o spôsobe objavenia, sprístupnenia, a udržiavania života v nej. Na vlastné oči videli netopiera obyčajného, malé jazierka, paleontologické nálezy. Ohmatať si kvaple, napiť sa jaskynnej vody bolo super, pretože v iných jaskyniach to zakazujú. Svoje poznatky si opakovali formou na zážitkových hodín matematiky, slovenského jazyka. Večery sme trávili spoločne hrami a celý pobyt sme uzavreli strašidelnou diskotékou. Domov určite prišli s kopou nezabudnuteľných zážitkov, ktoré si budú pripomínať z fotografií ale aj s krátkeho zážitkového videa.

            Mgr. Jana Bobáková

          • Helloween v ŠKD

            Dňa 26.10 sa uskutočnila Helloweenska diskotéka. Deti mali rôzne súťaže ako napr. stoličkový, metlový, balónový tanec. Každá maska bola odmenená sladkým potešením. Deti sa zabávali, tancovali a privítali sme aj škôlkárov, ktorí sa tiež zapojili do súťaží a tancov.

            Bc. Anna Glembová