• Futbalový krúžok 1. stupeň

            Už druhý rok sa v utorok stretávame s mladšími žiakmi v našej telocvični pri zdokonaľovaní herných činností vo futbale. Práca v telocvični je zameraná na techniku práce s loptou a súčinnosť družstva pri udržaní lopty počas zápasov. Okrem toho je cieľom vedieť hrať v kolektíve a viesť ich k čestnosti. Počas krúžku okrem samotného futbalu  nie je núdza o množstvo zaujímavých cvičení, ktoré rozvíjajú žiakom pohybové zručnosti- kruhový tréning, práca na fitloptách, florbal, cvičenia na výdrž, rovnováhu a koordináciu.

            Hlavným cieľom krúžku je ale – JEDNOZNAČNE – prispieť k radosti z hry, z pohybu a v radosti, že deti čas strávili so svojimi kamarátmi.

            Mgr. Zuzana Veselovská

          • Experimenty na hodinách v triede 5.A

            Jednoduché experimenty a pokusy predstavujú jeden zo spôsobov ako žiakom lepšie, výstižnejšie a zrozumiteľnejšie priblížiť procesy a javy prebiehajúce v prírode. Naši piataci si mali možnosť vyskúšať zostrojiť vlastné sopky, imitovali ničivú silu vĺn tsunami, pozorovali ako „plávajú“ litosferické dosky, ako vzniká dážď, či ako sa zaznamenáva sila zemetrasenia. S úsmevom na tvári, učivo hravo zvládli.

            Mgr. Zuzana Veselovská

          • Ľudské telo - SZŠ M.T.Schererovej

            Dňa 28.2.2024 nás opäť navštívili študentky Strednej zdravotníckej školy M.T. Schererovej, aby predstavili žiakom anatómiu ľudského tela formou prednášky a praktických cvičení. Precízne pripravené jednotlivé stanovištia a pomôcky zaujali všetkých žiakov. Ďakujeme študentkám a ich učiteľkám za ďalšie zaujímavé aktivity so žiakmi. Tešíme sa na budúcu spoluprácu.

          • ŠKD - Beseda s poľovníkom

            Dňa 7. 2. 2024 sa v ŠKD uskutočnila Beseda s členom Poľovníckeho združenia SOKOL Liptovská Osada s p. Veselovským.Beseda bola veľmi zaujímavá, p. Veselovský si so sebou priniesol rôzne ukážky parohov, lebky zvierat, ukážky ihličnatých a listnatých stromov. Deti sa aktívne zapájali a beseda sa stretla s ich veľkým záujmom. Popoludnie bolo veľmi poučné, ale aj zábavné.Vychovávateľky ŠKD