• Rázusovie Vrbica

            Dňa 26. 5. 2023 sa v Liptovskom Mikuláši uskutočnila regionálna literárna a recitačná prehliadka Rázusovie Vrbica. V recitácii prózy našu školu reprezentoval Jakub Dovec, žiak 8.A triedy. Jakub za svoj prednes získal najvyššie ocenenie, teda zaradenie do zlatého recitačného pásma. Srdečne blahoželáme.

            PaedDr. Jaroslava Koníčková

          • Tretie miesto v súťaži mladých hasičov v Likavke.

            V sobotu 22.4.2023 sa žiaci hasičského krúžku zúčastnili sútaže mladých hasičov v Likavke. Súťažilo sa v disciplínach:

            - požiarný útok halový variant

            - štafeta požiarných dvojíc

            Získali krásne 3.miesto. Za reprezentáciu našej obce a školy ďakujeme:

            Nikolete Dubovskej, Riane Bockovej, Michaele Krakovskej, Adriánovi Sanigovi, Matejovi Dubovskému, Liliane Kolpákovej, Natálii Koščovej, Martine Krakovskej, Miroslavovi Mydliarovi.

            Srdečne blahoželáme.

          • Zápis detí do MŠ na šk.rok 2023/2024

            Riaditeľstvo ZŠ s MŠ  Liptovská Osada oznamuje, že v zmysle § 59 ods. 3 zákona NR SR č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov Zákona č. 273/2021 Z. z., Vyhlášky č. 541/2021 o materskej škole, zápis detí do materskej školy na školský rok 2023/2024  bude  2. - 3. mája 2023  v čase  od 8,00 – 15,00 hod. na základe písomnej žiadosti zákonných  zástupcov  dieťaťa.

            Žiadosť o prijatie dieťaťa (čisté tlačivo) si môže rodič prevziať v MŠ, stiahnuť na webovej stránke  školy(Ziadost_do_MS_2023-24.pdf), alebo  priniesť vlastnú. Žiadosť podpísanú oboma rodičmi spolu s potvrdením o zdravotnej spôsobilosti dieťaťa od detskej lekárky rodič odovzdá na adresu MŠ. Žiadosť je potrebné  priniesť -  poslať poštou  na neskôr v deň zápisu. Rodič k zápisu prinesie  k nahliadnutiu rodný list dieťaťa. Rozhodnutie o  prijatí  dieťaťa do MŠ vydá riaditeľ školy najneskôr do 30.06.2023.

            Prednostne prijímame:

            • deti, ktoré majú plniť povinné predprimárne vzdelávanie  (PPV - budúci prváci),
            • deti, ktoré majú trvalý pobyt v Liptovskej Osade,
            • deti, ktoré k 31.8. dovŕšili tri roky veku.

            Výnimočne:

            • prijímame dieťa mladšie ako tri roky – ak to umožňujú kapacitné možnosti MŠ a sú vytvorené vhodné materiálne, personálne, bezpečnostné podmienky (napr. ak má dieťa zvládnuté základné hygienické návyky osvojené primerané samoobslužné činnosti v obliekaní, jedení a pod.)

            Kontakt: p. Dudáková - č.t. 0915/405800 ,  email: dudakova60@gmail.com

             

          • Pytagoriáda - okresné kolo

            Včera 3.4.2023 boli zverejnené oficiálne výsledky okresného kola Pytagoriády. V kategórii P4 boli úspešnými riešiteľmi Miroslav Žilka (19 bodov - 10. miesto zo 100 účastníkov z celého okresu!) a Dominika Hajdáková (15 bodov). V kategórii P5 bola úspešná riešiteľka Laura Koštialová (12 bodov - 19. miesto zo 60 účastníkov). V kategórii P8 sme nemali úspešných riešiteľov, ale aj umiestnenia Mareka Lietavca a Sama Broďániho, ktorí mali po 8 bodov, boli celkom slušné a skončili v prvej polovici celkového poradia. Úspešným riešiteľom gratulujeme a všetkým zúčastneným ďakujeme za peknú reprezentáciu školy.

          • Oslobodenie Liptovskej Osady

            4. apríla 1945 bola oslobodená Liptovská Osada. Pán Miroslav Veselovský, autor knihy Aby sme nezabudli, vo svojej knihe píše: „Počas oslobodzovania v daždivej noci 3.apríla o 23:00 hod. zaútočila Červená armáda (2. uk. front) spolu s rumunským 6. armádnym zborom  na priestor Váhanka, Čepeľka. Ráno 4. apríla sa boj presunul do Liptovskej Osady, počas ktorého sa časť maďarských vojakov vzdala. Nemci opustili dedinu a ustúpili za Prievalec. Oslobodzujúce jednotky sa nočnou hodinou cez Hiadelský príslop vrátili na Pohronie. To využila časť uviaznutých Nemcov v L. Lúžnej k úniku cez L.Osadu, keďže zo smeru Čierny vrch - Patočiny sa začali objavovať prieskumné jednotky Červenej a rumunskej armády.“

                     Pri príležitosti 78. výročia oslobodenia Liptovskej sa  konala  spomienková  slávnosť  pri  kríži na Prievalci,  na  ktorej  sa  zúčastnili  členovia  Slovenského  zväzu  protifašistických  bojovníkov Liptovská Osada, žiaci ZŠ s MŠ s pánom riaditeľom a učiteľmi, starosta obce a občania. Žiaci pripravili krátky kultúrny program a pán starosta predniesol slávnostný prejav. Celá slávnosť sa niesla v duchu vďačnosti za našu slobodu, v ktorej  môžeme  žiť a  ktorú  si  musíme  nesmierne vážiť, pretože situácia vo svete nie je všade taká, ako by sme si priali. V týchto dňoch cítime, aký je mier veľmi krehký a každý deň by sme sa všetci mali usilovať o to, aby bol navždy zachovaný.

            PaedDr. Jaroslava Koníčková

          • VODA PRE ŽIVOT

            Dňa 25.3.2023 sa konalo oceňovanie víťazov súťaže VODA PRE ŽIVOT, v ktorej náš žiak Filipko Veselovský získal 2. miesto. Víťazovi srdečne gratulujeme a ďakujeme za reprezentáciu školy.

          • KREATÍVNE DOKRESLENÉ

            Dňa 22.3.2023 sa ocenení žiaci 5.A triedy zúčastnili odovzdávania cien vo výtvarnej súťaži KREATÍVNE DOKRESLENÉ, v ktorej sa na 1. mieste umiestnili Tamarka Broďániová a Natálka Koščová. 2.miesto získali Laura Koštialová a Mirko Mydliar. Ocenenie získali tiež práce Jasminky Koštialovej a Kristínky Lietavcovej. Víťazom srdečne blahoželáme.

          • DIEŤA a PRÍRODA

            Dňa 12.3 2023 sa uskutočnilo vyhodnotenie výtvarnej súťaže DIEŤA a PRÍRODA, ktorej sa zúčastnili aj žiaci 5.A triedy našej školy. Naša žiačka Marcelka Horváthová získala v súťaži 2.miesto.Víťazke srdečne gratulujeme a piatakom, ktorí sa zúčastnili súťaže ďakujeme za reprezentáciu školy.

          • Vybíjaná - obvodné kolo

            Dňa 14.3. 2023 sa naše mladšie dievčatá zúčastnili kvalifikácie do okresného kola vo vybíjanej žiačok v CVČ Elán Ružomberok. Sily si zmerali so žiačkami z Bystrickej cesty a z Likavky. Prvý zápas suverénne vyhrali a o prvenstvo sa potom „pobili “ s dievčatami  z Likavky. Vo vyrovnanom zápase sa nakoniec šťastena priklonila práve k Likavke. V týchto stretnutiach samozrejme víťazstvo poteší, ale kolektívne myslenie, spolupatričnosť, cit pre fair play je niekedy viac ako víťazstvo, čo dokazuje aj fakt, že jednotlivé zápasy prebiehali športovo, a čo je najdôležitejšie, že pri takýchto dynamických hrách sa nikomu nič nestalo. Ďakujem dievčatám za reprezentáciu školy.

            Mgr. Jana Bobáková

          • Olympijský odznak všestrannosti

            Naši žiaci šiesteho až deviateho ročníka sa zúčastnili po prvý krát v škole národného testovania žiakov OLOV 2022/2023 (olympijský odznak všestrannosti). Konkrétne boli testovaní v šiestich rôznych disciplínach, za ktoré získavali jednotlivé percentá . Na základe získanej celkovej percentuálnej úspešnosti, im boli prideľované  odznaky. Celkovo získali slušných 11 bronzových odznakov, 5 strieborných a 1 zlatý. Vyhodnotenie ako aj výkony je znázornené v priloženej tabuľke, a úspešní držitelia sú na jednotlivých fotografiách. Gratulujeme a tešíme sa o rok.

            Mgr. Jana Bobáková

          • Hviezdoslavov Kubín

            Hviezdoslavov Kubín – 1. stupeň

            V mesiaci február sa na 1. stupni uskutočnili triedne kolá recitačnej súťaže v umeleckom prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín – 69. ročník. Najlepší recitátori sa predstavia na školskej prehliadke v marci. Recitátorom prajeme veľa radosti z prednesu a ďalšie úspechy!

             

          • Lyžiarsky výcvik 2023

            Lyžiarsky výcvik 2023

            Po dlhšej prestávke sa tento rok naši ôsmaci a deviataci zúčastnili pobytového lyžiarskeho kurzu v PARK SNOW Donovaly. Ubytovanie bolo zabezpečené v osvedčenom penzióne Zornička, kde si žiaci pochvaľovali hlavne vynikajúcu a výdatnú stravu a tiež ochotný a milý personál. Počas lyžiarskeho výcviku každý žiak postupne zvládol zapínanie  lyží, chôdzu a kĺzanie po svahu, obraty, zjazd v pluhu, jazdu na vleku aj štvorsedačke, krátke a dlhé oblúky, zjazd šikmo svahom, základy carvingového lyžovania. Plný program ich zamestnal od rána do večera, no stihli aj romantické nočné vychádzky tmavým lesom spojené s príjemným tanečným kolom. V rámci relaxačnej a odpočinkovej činnosti si zahrali v spoločenskej miestnosti stolný futbal, biliard, na izbách kartové hry, počúvali hudbu. Z lyžiarskeho výcviku odchádzali niektorí domov ubolení, ale s pocitom spokojnosti, že niečo nové vyskúšali a niečo nové sa naučili. Okrem lyžovania sa učili zvládať fungovanie v kolektíve, upevnili sa vzťahy medzi spolužiakmi, ale aj medzi žiakmi jednotlivých ročníkov. Ešte tak týždeň a boli by jedna veľká banda. Podmienky na lyžovanie boli  dobré a to aj napriek otepleniu. Kurz dopadol výborne, nakoľko sa všetci naučili lyžovať a nikto sa nezranil. Žiaci boli disciplinovaní, za čo ich chválime a prajeme im veľa lyžiarskych zážitkov! Tešíme sa opäť o rok...

            Inštruktorky: Mgr. Janka Bobáková a Mgr. Zuzka Veselovská