• Prvá pomoc zo SZŠ M.T.Schererovej

            Dňa 30.1.2024 prišli na našu školu študentky Strednej zdravotníckej školy M.T. Schererovej, aby predviedli praktické ukážky z poskytovania prvej pomoci. Následne si aj naši žiaci z prvého a druhého stupňa mohli vyskúšať poskytnutie prvej pomoci vzájomne, ale aj na figurínach. Ďakujeme študentkám a ich učiteľkám za pekné názorné prezentácie a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu.

             

          • ŠKD má talent

            Po prvýkrát sa tento rok uskutočnila súťaž ŠKD má talent. Deti sa predstavili svojimi číslami. Najskôr v semifinále a najlepší postúpili ďalej. Finále sa uskutočnilo v 1. oddelení ŠKD a víťazom sa stali Karinka Koštialová a Katka Štrbáková. Porotu tvorili dievčatá 5. A triedy. Záver veselého odpoludnia si všetci spríjemnili krátkou diskotékou.

          • ŠKD - Moja obľúbená hračka

            Tak ako po minulé roky, aj tento rok sa v januári uskutočnila súťaž "Moja obľúbená hračka". Aj po mnohých besiedkach, deti nás vždy prekvapia svojimi krásnymi a zaujímavými hračkami. Toto popoludnie je pre nás vždy veľmi zábavné, veselé a vždy sa naň veľmi všetci tešíme.

            ŠKD

          • Povianočný lyžiarsky výcvik 2024

            8.1. – 11.1. 2024 naši ôsmaci vymenili školské lavice za lyže, prilby a lyžiarske palice. Tento týždeň si zamestnávali nielen hlavu, ale hlavne celé telo. Začali roztrasene, neisto, so zaťatými zubami. Postupne získavali istotu, ba i usmiatu tvár. Počasie sa tiež poriadne s nami zahralo. Učiť sa lyžovať pri výrazne mínusových teplotách, vo vetre, kde okrem všetkých prstov mrzol aj úsmev, nebolo jednoduché. Zdarne sa však popasovali so všetkým, čo pobyt mimo rodičov prináša. Učili sa abecedu lyžovania, nácvik a zdokonaľovanie základných lyžiarskych schopností, ale aj formovali a upevňovali vzájomné vzťahy v triednom kolektíve. Niektorí doslova prekonávali samých seba. Vyviezli sme sa lanovkou na Novú hoľu, odkiaľ sa nám naskytol krásny kruhový výhľad na vrcholy Veľkej Fatry, okolité pohoria aj obce, dokonca sme dovideli až na Kriváň. Domov sa vrátili síce unavení, ale v celku. Zážitky a fotografie im tento úspešne zvládnutý lyžiarsky výcvik budú isto pripomínať.

            Mgr. Janka Bobáková