• VODA PRE ŽIVOT

            Dňa 25.3.2023 sa konalo oceňovanie víťazov súťaže VODA PRE ŽIVOT, v ktorej náš žiak Filipko Veselovský získal 2. miesto. Víťazovi srdečne gratulujeme a ďakujeme za reprezentáciu školy.

          • KREATÍVNE DOKRESLENÉ

            Dňa 22.3.2023 sa ocenení žiaci 5.A triedy zúčastnili odovzdávania cien vo výtvarnej súťaži KREATÍVNE DOKRESLENÉ, v ktorej sa na 1. mieste umiestnili Tamarka Broďániová a Natálka Koščová. 2.miesto získali Laura Koštialová a Mirko Mydliar. Ocenenie získali tiež práce Jasminky Koštialovej a Kristínky Lietavcovej. Víťazom srdečne blahoželáme.

          • DIEŤA a PRÍRODA

            Dňa 12.3 2023 sa uskutočnilo vyhodnotenie výtvarnej súťaže DIEŤA a PRÍRODA, ktorej sa zúčastnili aj žiaci 5.A triedy našej školy. Naša žiačka Marcelka Horváthová získala v súťaži 2.miesto.Víťazke srdečne gratulujeme a piatakom, ktorí sa zúčastnili súťaže ďakujeme za reprezentáciu školy.

          • Vybíjaná - obvodné kolo

            Dňa 14.3. 2023 sa naše mladšie dievčatá zúčastnili kvalifikácie do okresného kola vo vybíjanej žiačok v CVČ Elán Ružomberok. Sily si zmerali so žiačkami z Bystrickej cesty a z Likavky. Prvý zápas suverénne vyhrali a o prvenstvo sa potom „pobili “ s dievčatami  z Likavky. Vo vyrovnanom zápase sa nakoniec šťastena priklonila práve k Likavke. V týchto stretnutiach samozrejme víťazstvo poteší, ale kolektívne myslenie, spolupatričnosť, cit pre fair play je niekedy viac ako víťazstvo, čo dokazuje aj fakt, že jednotlivé zápasy prebiehali športovo, a čo je najdôležitejšie, že pri takýchto dynamických hrách sa nikomu nič nestalo. Ďakujem dievčatám za reprezentáciu školy.

            Mgr. Jana Bobáková

          • Olympijský odznak všestrannosti

            Naši žiaci šiesteho až deviateho ročníka sa zúčastnili po prvý krát v škole národného testovania žiakov OLOV 2022/2023 (olympijský odznak všestrannosti). Konkrétne boli testovaní v šiestich rôznych disciplínach, za ktoré získavali jednotlivé percentá . Na základe získanej celkovej percentuálnej úspešnosti, im boli prideľované  odznaky. Celkovo získali slušných 11 bronzových odznakov, 5 strieborných a 1 zlatý. Vyhodnotenie ako aj výkony je znázornené v priloženej tabuľke, a úspešní držitelia sú na jednotlivých fotografiách. Gratulujeme a tešíme sa o rok.

            Mgr. Jana Bobáková

          • Hviezdoslavov Kubín

            Hviezdoslavov Kubín – 1. stupeň

            V mesiaci február sa na 1. stupni uskutočnili triedne kolá recitačnej súťaže v umeleckom prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín – 69. ročník. Najlepší recitátori sa predstavia na školskej prehliadke v marci. Recitátorom prajeme veľa radosti z prednesu a ďalšie úspechy!

             

          • Lyžiarsky výcvik 2023

            Lyžiarsky výcvik 2023

            Po dlhšej prestávke sa tento rok naši ôsmaci a deviataci zúčastnili pobytového lyžiarskeho kurzu v PARK SNOW Donovaly. Ubytovanie bolo zabezpečené v osvedčenom penzióne Zornička, kde si žiaci pochvaľovali hlavne vynikajúcu a výdatnú stravu a tiež ochotný a milý personál. Počas lyžiarskeho výcviku každý žiak postupne zvládol zapínanie  lyží, chôdzu a kĺzanie po svahu, obraty, zjazd v pluhu, jazdu na vleku aj štvorsedačke, krátke a dlhé oblúky, zjazd šikmo svahom, základy carvingového lyžovania. Plný program ich zamestnal od rána do večera, no stihli aj romantické nočné vychádzky tmavým lesom spojené s príjemným tanečným kolom. V rámci relaxačnej a odpočinkovej činnosti si zahrali v spoločenskej miestnosti stolný futbal, biliard, na izbách kartové hry, počúvali hudbu. Z lyžiarskeho výcviku odchádzali niektorí domov ubolení, ale s pocitom spokojnosti, že niečo nové vyskúšali a niečo nové sa naučili. Okrem lyžovania sa učili zvládať fungovanie v kolektíve, upevnili sa vzťahy medzi spolužiakmi, ale aj medzi žiakmi jednotlivých ročníkov. Ešte tak týždeň a boli by jedna veľká banda. Podmienky na lyžovanie boli  dobré a to aj napriek otepleniu. Kurz dopadol výborne, nakoľko sa všetci naučili lyžovať a nikto sa nezranil. Žiaci boli disciplinovaní, za čo ich chválime a prajeme im veľa lyžiarskych zážitkov! Tešíme sa opäť o rok...

            Inštruktorky: Mgr. Janka Bobáková a Mgr. Zuzka Veselovská