• ZÁZRAČNÁ CESTA KRÁLIKA EDUARDA

            Žiaci 1. stupňa 31.1.2023 navštívili Divadlo Jozefa Gregora Tajovského vo Zvolene, kde si pozreli divadelnú hru ZÁZRAČNÁ CESTA KRÁLIKA EDUARDA.

            Králik Eduard je obľúbenou porcelánovou hračkou malej Alice. Dievča ho neustále rozmaznáva a zahŕňa nekonečnou láskou a pozornosťou. Malý králik si užíva rozmarné radosti života v bohatej rodine Svoje šťastie si však veľmi neváži a všetko okolo seba považuje za absolútnu samozrejmosť. Trvá to dovtedy, kým mu nevinný výlet na zaoceánskej lodi neobráti život celkom hore labkami. Prežije množstvo náročných, smutných, ale aj poučných situácií. Mnohé útrapy a lúčenia, ale najmä bytostne ľudskí priatelia menia jeho porcelánové zatvrdnuté srdiečko a Eduard začína lepšie chápať, čo je pre neho skutočne dôležité a čo znamená mať niekoho úprimne rád a čo je v tomto svete najdôležitejšie.

            Nádherný a hlavne hodnotovo poučný príbeh bol pre nás všetkých obohatený aj o skutočnosť, že jednu z postáv hrala naša bývalá žiačka Martinka Chmelanová, vďaka ktorej sme si užili aj spoločné fotenie s hercami.

             

            PaedDr. Jaroslava Koníčková

          • Vysvätenie priestorov školy

            Pri príležitosti Sviatku troch kráľov pán farár AThLic. PaedDr. Karol Karaš vysvätil priestory našej školy. V súvislosti s Tromi kráľmi patrí k tradícii okrem iného aj svätenie príbytkov či iných budov. Kňaz sa pri tom modlí s prítomnými ľuďmi, pokropí priestor svätenou vodou a na veraje dverí napíše posvätenou kriedou nový letopočet a písmená G+M+B, ktoré znamenajú mená troch kráľov. Niekde sa píše C+M+B, čo značí Christus Mansionem Benedicat – Kristus nech žehná tento dom. Táto významná udalosť v duchovnom význame vyprosuje špeciálnu Božiu ochranu. A my za ňu p. farárovi srdečne ďakujeme.

          • Zmeny poplatkov v MŠ a ŠKD

            Vážení rodičia.

            Na základe rozhodnutia vedenia ZŠ s MŠ Liptovská Osada a podľa nového VZN obce Liptovská Osada sa od 1.1.2023 menia výšky poplatkov v materskej škole a školskom klube nasledovne:

            Poplatok v MŠ: 12 €/mesiac

            Poplatok v ŠKD: 7 €/mesiac

            Ďakujeme za pochopenie.

            Vedenie ZŠ s MŠ Liptovská Osada

          • Zmeny poplatkov v školskej jedálni

            Vážení rodičia.

            Na základe rozhodnutia vedenia ZŠ s MŠ Liptovská Osada sa od 1.1.2023 menia výšky poplatkov v školskej jedálni na nákup potravín na jedno jedlo nasledovne:

            Deti MŠ poplatok: desiata - 0,40 €, obed - 1,00 €, olovrant - 0,30 €: SPOLU - 1,70€

            Žiaci 1.stupňa poplatok: obed - 1,30 €

            Žiaci 2.stupňa poplatok: obed - 1,50 €

            Budeme používať jednotný stupeň finančného pásma pre všetky kategórie stravníkov a to je 1.pásmo.

            Jolana Tkáčová, vedúca ŠJ pri ZŠ s MŠ Liptovská Osada