• ŠKD - Beseda s poľovníkom

            Dňa 7. 2. 2024 sa v ŠKD uskutočnila Beseda s členom Poľovníckeho združenia SOKOL Liptovská Osada s p. Veselovským.Beseda bola veľmi zaujímavá, p. Veselovský si so sebou priniesol rôzne ukážky parohov, lebky zvierat, ukážky ihličnatých a listnatých stromov. Deti sa aktívne zapájali a beseda sa stretla s ich veľkým záujmom. Popoludnie bolo veľmi poučné, ale aj zábavné.Vychovávateľky ŠKD

          • Prvá pomoc zo SZŠ M.T.Schererovej

            Dňa 30.1.2024 prišli na našu školu študentky Strednej zdravotníckej školy M.T. Schererovej, aby predviedli praktické ukážky z poskytovania prvej pomoci. Následne si aj naši žiaci z prvého a druhého stupňa mohli vyskúšať poskytnutie prvej pomoci vzájomne, ale aj na figurínach. Ďakujeme študentkám a ich učiteľkám za pekné názorné prezentácie a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu.

             

          • ŠKD má talent

            Po prvýkrát sa tento rok uskutočnila súťaž ŠKD má talent. Deti sa predstavili svojimi číslami. Najskôr v semifinále a najlepší postúpili ďalej. Finále sa uskutočnilo v 1. oddelení ŠKD a víťazom sa stali Karinka Koštialová a Katka Štrbáková. Porotu tvorili dievčatá 5. A triedy. Záver veselého odpoludnia si všetci spríjemnili krátkou diskotékou.

          • ŠKD - Moja obľúbená hračka

            Tak ako po minulé roky, aj tento rok sa v januári uskutočnila súťaž "Moja obľúbená hračka". Aj po mnohých besiedkach, deti nás vždy prekvapia svojimi krásnymi a zaujímavými hračkami. Toto popoludnie je pre nás vždy veľmi zábavné, veselé a vždy sa naň veľmi všetci tešíme.

            ŠKD

          • Povianočný lyžiarsky výcvik 2024

            8.1. – 11.1. 2024 naši ôsmaci vymenili školské lavice za lyže, prilby a lyžiarske palice. Tento týždeň si zamestnávali nielen hlavu, ale hlavne celé telo. Začali roztrasene, neisto, so zaťatými zubami. Postupne získavali istotu, ba i usmiatu tvár. Počasie sa tiež poriadne s nami zahralo. Učiť sa lyžovať pri výrazne mínusových teplotách, vo vetre, kde okrem všetkých prstov mrzol aj úsmev, nebolo jednoduché. Zdarne sa však popasovali so všetkým, čo pobyt mimo rodičov prináša. Učili sa abecedu lyžovania, nácvik a zdokonaľovanie základných lyžiarskych schopností, ale aj formovali a upevňovali vzájomné vzťahy v triednom kolektíve. Niektorí doslova prekonávali samých seba. Vyviezli sme sa lanovkou na Novú hoľu, odkiaľ sa nám naskytol krásny kruhový výhľad na vrcholy Veľkej Fatry, okolité pohoria aj obce, dokonca sme dovideli až na Kriváň. Domov sa vrátili síce unavení, ale v celku. Zážitky a fotografie im tento úspešne zvládnutý lyžiarsky výcvik budú isto pripomínať.

            Mgr. Janka Bobáková

          • Lyžiarsky výcvik – výhra

            V decembri sneh...? Kto by to čakal... Naši žiaci sa dočkali a do sýta si ho vychutnali. V dňoch 11.12-15.12 2023 sa naši siedmaci a deviataci zúčastnili predvianočného lyžiarskeho výcviku v lyžiarskom stredisku PARK SNOW v SKI Hotel Donovaly. Lyžovanie je ako bicyklovanie – nezabúda sa. Až také jednoduché to však nie je. Nuž uháňať celkom sólo dolu svahom tiež nie je veľká zábava... Riešenie? Predsa, lyžiarsky kurz. Základným princípom je cielené prenášanie váhy na lyžiach za účelom riadenia rýchlosti a pohybu zákrutami. Pohybové zručnosti sú pre ich vývoj dôležité a aj pri lyžovaní sa namáhajú svalové partie, o ktorých sme ani netušili, že ich máme. Každý z nich narazil na svoje hranice. Vyskúšali si jazdu v hlbokom snehu, zľadovatenom teréne v mliečnej hmle alebo v kašovitom snehu. Žiaci si vtedy povedia, to by som chcel zlepšiť, iní sa chcú zase zbaviť zlých návykov. Cieľom nášho lyžiarskeho kurzu bolo pomaly zvyšovať úroveň obťažnosti v teréne, ktorý nám to umožnil. Zo začiatku roztrasené nohy, neistá jazda, únava, to je to, s čím sa žiaci pasovali. Úplní začiatočníci sa ku koncu tešili, že v bez problémov zlyžovali stredne náročný terén. Skúškou samostatnosti bola absencia rodinného prostredia. Spoločenský život v kolektíve mal určite tiež podstatný význam. Často vidíme, že na lyžiarskom kurze vznikajú priateľstvá, učia sa fungovať bez servisu svojich rodičov, osvojujú si vzájomnú toleranciu, rešpekt a pokoru. Domov si naši žiaci priniesli, okrem nadobudnutých základných zručností, kopec zážitkov a možno chuť sa neskôr zdokonaľovať.

            Mgr. Janka Bobáková

          • Sv. Mikuláš u nás v škole!

            Od samého rána panovala na našej škole sviatočná nálada. Všetci sa tešili na vzácnu návštevu. Tento rok nám sv. Mikuláš okrem čertíka a anjela výnimočne priniesol aj sneh. Nachystaný mal aj košík plný dobrôt pre každú triedu. Tie si však od Mikuláša museli zaslúžiť básničkou alebo pesničkou, ktoré si pripravili s p. učiteľkami. Nálada bola úžasná, kôš s dobrotami od Mikuláša ostal prázdny a Mikuláš sa s nami milo rozlúčil. Sľúbil, že sa opäť o rok vráti. A my sa tiež samozrejme tešíme na jeho návštevu.

            Ďakujeme sv. Mikuláš, dobrý čertík a anjelik.

            Samozrejme ďakujeme aj Rodičovskému združeniu, ktoré si všetko pre našich žiakov krásne pripravili.

             

          • Vianočný florbalový zápas

            Dňa 14 decembra o 15hod. uskutočnili žiaci florbalového krúžku vianočný zápas pre potešenie rodičov. Postavili sa proti sebe tím Elita(oranžový) vs tím Frajeri (zelený) ... Bol to vyrovnaný zápas až dokonca, ktorý rozhodli až nájazdy. Ďakujeme rodičom a príbuzným za povzbudzovanie. Ja ako tréner ďakujem chlapcom za pekný priateľský zápas a vysoké nasadenie.

            Lenka Mydliarová

          • Informatická súťaž iBobor

            V dňoch od 6.11 do 10.11 prebehla na našej škole medzinárodná informatická súťaž iBobor. Žiaci riešili zaujímavé úlohy z oblasti informatiky aplikované v reálnom živote. Úspešným riešiteľom gratulujeme a budú odmenení pekným diplomom.

            ÚSPEŠNÍ RIEŠITELIA:

            Kategória DROBEC:

            1. Bibiána Kmeťová – 48 bodov

            Kategória BOBRÍK:

            1. Dominika Hajdáková - 96 bodov
            2. Liliana Kolpáková - 96 bodov
            3. Nina Hlbočanová - 92 bodov
            4. Kristína Markovičová - 92 bodov
            5. Nikol Králiková - 84 bodov
            6. Miroslav Žilka - 84 bodov
            7. Matej Málik – 78 bodov
            8. Tadeáš Pavol Štandel - 75 bodov
            9. Lenka Bôriková - 72 bodov
            10. Rebeca Šavrtková - 68 bodov

            Kategória BENJAMÍN:

            1. Laura Koštialová - 65,33 bodov
          • Kvalifikácia OK vo florbale ZŠ

            Dňa 28. novembra sme sa s chlapcami florbalového krúžku zúčastnili na turnaji o postup do okresného kola vo florbale ZŠ. V našej skupine sme si zmerali sily so ZŠ Lisková a ZŠ Klačno Ružomberok. Chlapci si viedli dobre no do finále nepostúpili. Chcem chlapcov pochváliť za bojovnosť v zápasoch a celkovú disciplínu a za pekné hráčske výkony. Po turnaji sme doplnili energiu.

            Trénerka Lenka Mydliarová