• Juniáles ŠKD

            Záver školského roka sme zakončili diskotékou. Deti sa zabávali pri rôznych súťažiach ako napr. stoličkový tanec, metlový tanec, balónový tanec, sochy a iné. Za pomoci nášho DJ Reného a dievčat z 8. A triedy sa deti vytancovali a strávili sme príjemné popoludnie.

            Vaše vychovávateľky ŠKD

             

          • Výlet deviatakov pod Strečnom

            Deviatacky výlet na plte pod Strečnom s pánom riaditeľom.

            Cesta autobusom bola nudná, ale na pltiach to už bolo o niečom inom, na začiatku sme dostali záchranné vesty a potom sme nastúpili na plte kde sa nám predstavili pltnici Janko a Michal a od začiatku až do konca nás splavovali s komentárom k pamiatkam a s humorom, dokonca nám dali aj vyskúšať aké je to byť pltník.

             

          • Návšteva Múzea oravskej dediny v Zuberci.

            Program bol zameraný na spoznávanie života na tradičnej dedine. Deti 1. stupňa ZŠ sa dozvedeli o
            vyučovaní v minulosti, o spôsobe bývania, o výrobe plátna a súkna, o mletí obilia a o všeličom ďalšom
            z dedinského života. Vo viacerých tvorivých dielňach si vyskúšali staré remeslá (na výber mali
            niektoré z remesiel: hrnčiarstvo, drotárstvo, rezbárstvo, tkanie, výroba sviečok z plástu, podmaľba na
            skle a ďalšie). 

          • Plavecký výcvik 2.A a 3.A

            Náš plavecký výcvik sa začal v pondelok 30. 5. a trval až do piatka 3. 6. Spolu s druhákmi sme sa v pondelok vybrali do strediska Gothal. Pri bazéne nás už čakali tréneri Mária a Števko. Najskôr sme sa predstavili, dali krátku rozcvičku a do sprchy. Niekedy sme mali rozcvičku aj pri hudbe. V relaxačnom bazéne nám vysvetlili, ako sa dýcha vo vode a ako sa vydychuje, nadychuje sa ústami a vydychuje sa nosom do vody. Boli sme rozdelení do dvoch skupín. Začiatočníkov si vzala na starosť pani trénerka Mária a plavcov pán tréner Števko. Prvý deň sme plávali v relaxačnom bazéne, bolo super. Druhý deň sme už išli do plaveckého, ktorý bol chladnejší, no vydržali sme to. Plávali sme raz stovku, raz päťdesiatku. Na konci sme skákali zo skokanského mostíka šípočku. Všetci sme sa báli, ale prekonali sme strach a skočili sme. Takto sme pokračovali aj v ostatné dni. Posledný deň sme sa odfotili, tancovali pri hudbe v relaxačnom bazéne. Za odmenu sme dostali diplomy a kľúčenky. Po
            rozlúčke sme sa občerstvili hranolkami a na ihrisku sme si zasúťažili v prekážkovom behu.

            Chceme sa veľmi pekne poďakovať p. trénerom za trpezlivosť a podporu, obecnému úradu a rodičovskému združeniu za finančnú pomoc, a najmä  našim rodičom!

            Ďakujeme! Vaši druháci a tretiaci.

             

          • Športové predpoludnie

            Dňa 9. 6. 2022 naši deviataci v spolupráci p. uč. Bobákovou zorganizovali turnaj v mini futbale chlapcov a dievčat ročníkov V., VI., VII., VIII. o Putovný pohár riaditeľa školy. Hralo sa systémom 4(2dievčatá, 2chlapci)+1 brankár 2x10min. Po dvojročnej pauze  sa naši žiaci s chuťou pustili do vzájomných zápasov za mohutného povzbudzovania ostatných spolužiakov. Miestami si hráči siahli silami až na svoje dno. Postarali sa aj o menšie senzácie, ako piataci, ktorí v boji o tretie a štvrté miesto strelili víťazní gól doslova v posledných sekundách hry v predĺžení. Najprv si sily zmerali piataci a šiestaci, po nich siedmaci a ôsmaci spôsobom fair play.  Ako posledný priateľský bonusový zápas si zahrali deviataci s celkovým víťazom, ktorými sa stali ôsmaci. Pohár budú vlastniť celý budúci školský rok, až pokiaľ sa oni stanú ďalšími organizátormi. Sláva víťazom a česť porazeným!

          • Florbalový krúžok

            Dňa 8.6 sa uskutočnil zápas tímov Buldozér 5 verzus Benovia pred očami divákov. Žiaci florbalového krúžku ukázali svoje športové nadanie. Počas celého roka hráči pilne trénovali, preto si vyslúžili všetci zlaté medaily. Výsledok zápasu nebol dôležitý, držali sme sa olympijského hesla " nieje dôležité vyhrať ale zúčastniť sa"...

            Lenka Dutková

             

          • Chemická SHOW

            V utorok 7.6.2022 sme privítali na pôde našej školy vzdelávaciu organizáciu Škola hrou, ktorá úspešne vtiahla žiakov 1. aj 2. stupňa do tajomstiev rôznych efektných chemických pokusov a kúziel.

             

          • Deň detí v našej škole

            Dňa 1.6 2022 na sviatok detí, naši deviataci zorganizovali už tradične za priaznivého počasia súťaživé predpoludnie, plné zaujímavých disciplín za maličkú odmenu. Súťažili si aj naši najmenší škôlkári, aj deti z Liptovskej Teplej, ktoré u nás boli v škole v prírode. Celé toto predpoludnie sa zavŕšilo vynikajúcim guľášom , ktorý navarili naši šikovní školníci.

          • Škola v prírode - Počúvadlianske jazero

            Deti zažili päť dní plných zážitkov a výletov.

            V úvode sa oboznámili s priestormi a okolím. Pri jazere ich čakalo prekvapenie s vodníkmi. Navštívili sme aj kaštieľ Sv. Antona, kde si deti prezerali priestory a život v minulosti. Veľmi sa deťom páčilo tvorenie vlastných tričiek, v ktorých sa vrátili domov.J

            Jeden z výletov bola škola SOKOLIAROV. Deti boli nadšené, keď im sokoly a papagáje lietali ponad hlavy a mohli ich dokonca kŕmiť z rúk.

            Navštívili sme aj pána hrnčiara, kde sme vyrábali vlastné výrobky a aj pani, ktorá naučila dievčatá vyrábať náramky.

            Večerný strašidelný výlet do lesa deti poriadne prekvapil...

            Výlet do mesta v znamení nákupov, prehliadky mesta a baňa, na ktorú sa deti veľmi tešili. Potom boli v dielňach, kde si rôznymi technikami vyrábali výrobky.

            Na záver ryžovali zlato, kde dostali diplom a večer to zavŕšilo DISKOTÉKOU, kde sa všetky deti vyšantili.